Op 14 oktober 2004 openden de Lampis-broers Ferrier 30. Zij baatten op dat ogenblik al twee zeer succesvolle restaurants, De Gulden Beer en Arte, uit in de oude binnenstad van Antwerpen.
De keuken van Ferrier 30 wordt sterk beïnvloed door de Italiaanse culinaire tradities en mentaliteit. De nadruk ligt op de puurheid van ingrediënten, waarvan de basisingrediënten vaak eigenhandig worden geïmporteerd. Klassieke Italiaanse gerechten worden geserveerd met een twist.
Bij de aanvang was al meteen duidelijk hoe Ferrier 30 vorm zou krijgen: een eigentijds, gestroomlijnd en verfijnd interieur, esthetisch en tijdloos, zonder al te veel afleiding. De focus zou ten allen tijde liggen op de gerechten en wijnen. En natuurlijk op de bediening, die zowel professioneel als ontspannen en persoonlijk moet zijn, zodat elke gast zich welkom en gewaardeerd voelt.
Sinds juni 2024 staan Miguel Dheedene, Jill Schreurs en Olivier Stamm aan het roer. Op de kaart is er nog steeds plaats voor de traditionele Italiaanse klassiekers, maar de chef zal ook nieuwe, frisse creaties en regelmatig zomerse suggesties toevoegen.